Een jonge vrouw (30) meldt zich bij mij in de praktijk nadat haar moeder een afspraak heeft gemaakt voor haar uit pure wanhoop. Hiertoe was ze zelf niet meer in staat.

Er is zoveel opgebouwde spanning in haar lijf. Dit resulteerde in paniekaanvallen, een gevoel van algehele malaise en onrust in haar hele lijf. Druk op haar borstkas. Verder had ze voortdurend spanningshoofdpijn en last van spanning op haar onderkaak. Haar concentratievermogen was dusdanig afgenomen dat ze niets meer kon leren (ze is student). Ook haar linkerbeen voelde de hele tijd zwaarder dan haar andere been en bleef maar tintelen. Ze had veel slaapproblemen. Kortom: normaal functioneren kon ze niet meer en ze kon niet meer zorgen voor haar zoon.

Na een traject van behandelingen zegt ze:
Waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben is dat ik tijdens de behandelingen kon ontspannen, iets wat me in mijn dagelijks leven niet meer lukte. Dit gevoel kon ik gedurende de verdere behandelingen steeds langer vasthouden en beetje bij beetje lukte het mij om mijn dagelijkse activiteiten weer op te pakken.
Ik heb geen paniekaanvallen meer en ik slaap weer redelijk goed. Ik ervaar meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Mijn pijnklachten zijn afgenomen. Ik studeer weer en zelfs dat gaat redelijk goed. Ik ben me veel meer bewust van mijn lijf, ik heb leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam!

Holistische massagetherapie leert je luisteren naar de signalen van je lichaam en activeert het zelf herstellend vermogen.

Tekst: Nicole Riteco, massagetherapeut bij Mindful Massagetherapie