In dit artikel vertelt een man van middelbare leeftijd over zijn ervaring met massagetherapie.

‘Het gaat erg goed met me. Ben in balans en de lage rugpijn is nagenoeg weg. Slaap goed en ben lekker aan het werk. Gezondheid goed. Emotioneel ook in balans. Ben tevreden dus’, antwoordt hij op mijn vraag hoe het met hem gaat.

Tijdens de laatste sessie massagetherapie spraken we af om gedurende twee maanden eens te kijken hoe het met de rugpijn zou gaan zonder massagetherapie. We spraken af dat ik hem een WhatsApp zou sturen.

Als ik hem vraag of hij ook een idee heeft welke bijdrage massagetherapie heeft gehad aan zijn herstel, dan antwoordt hij: ‘Voor mijn gevoel heel veel. Ben nu in staat om mijn lichaam en “pijntjes” te begrijpen en te controleren. Signalen onderken ik eerder en kan erop anticiperen. Ben blij en dankbaar voor je hulp’.

Ook ik maak dan een sprongetje in de lucht van plezier. Dit is namelijk precies waar voor mij massagetherapie over gaat. In tijden van grote onrust en emotionele en fysieke pijn weer in contact komen met jezelf via je lichaam. Weer leren luisteren naar wat je lichaam je al tijden wil vertellen. Om op die manier meer balans en minder last te ervaren.

Heeft deze cliënt dan helemaal geen lage rugpijn en andere pijntjes meer. Zoals hij schrijft zijn die pijntjes er nog wel, maar kan hij die pijntjes beter begrijpen en controleren. Wat hij dan begrijpt en doet is heel persoonlijk. Dat is zijn verhaal en hij weet precies waar dat over gaat.

Zo heb jij ook jouw verhaal dat voelbaar is in je lichamelijke sensaties, gevoelens en emoties. Worden ze je teveel, zijn ze tot last en hebben ze een grote impact op je dagelijks leven? Overweeg dan eens of massagetherapie ook jou kan ondersteunen terug naar meer balans.

Tekst: Erik Zoomers, massagetherapeut bij MassageHelpt Massagetherapie.